Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Dobrovolnyi O$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Dobrovolnyi O. O. The study of dependence of the prenyl flavonoids content in the hop dry extract on temperature parameters of its obtaining [Електронний ресурс] / O. O. Dobrovolnyi // Вісник фармації. - 2014. - № 3. - С. 20-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPhC_2014_3_7 У процесі розробки технології одержання сухого екстракту суплідь хмелю як АФІ з естрогеноподібною дією досліджено ключові фактори, здатні впливати на якість готового продукту. Беручи до уваги те, що пренілові флавоноїди хмелю є відносно нестійкими сполуками та за певних термодинамічних умов здатні до перетворень або деструкції, досліджено вплив температурних параметрів упарювання та сушки рідкої витяжки хмелю на кількісний вміст ксантохумолу (X), ізоксантохумолу (IX), 8-пренілнарингеніну (8-PN) та 6-пренілнарингеніну (6-PN) в сухому екстракті. Об'єктами дослідження були зразки водно-спиртової витяжки, одержаної після екстрагування сировини та сухого екстракту після упарювання та сушки. Екстрагування суплідь хмелю здійснено за допомогою методу фільтраційної екстракції в два етапи з попередньою термічною обробкою вихідної сировини водяною парою. На першому етапі сировину екстраговано н-гексаном, після чого на другому етапі проведено екстрагування шроту водно-спиртовим розчинником. З метою мінімізації можливої деструкції пренілових флавоноїдів одержану водно-спиртову витяжку упарювали та висушували у вакуумі. Кількісний вміст X, IX, 8-PN і 6-PN у досліджуваних зразках визначено за допомогою методу ВЕРХ. Встановлено, що застосовані щадні умови упарювання та сушки призвели до зниження кількісного вмісту X, IX, 8-PN і 6-PN в сухому екстракті у порівнянні з їх вмістом у водно-спиртовій витяжці в межах 14, 16, 8, 14 % відповідно.
|
|
|